Impregnálás

A külső falak védelme fontos! A mi éghajlatunkon a külső falaknak sokat kell szenvedniük az időjárás hatásaitól. Gyakran a nedvesség az oka a penésznek, algásodásnak és fagykároknak. Egy nedves lakást nagyon nehéz felmelegíteni, és ezáltal több energiát használ fel. Ebből az okból fontos, hogy védje lakását a nedvesség ellen. A Pluimers szigetelés el tudja látni házát egy tartós impregnálással. Ez egy speciális folyadék segítségével történik, amit mi a külső falakra viszünk fel. Az impregnáló anyagok gyorsan mélyen behatolnak a falba. A folyadékot egy hengerrel visszük fel a falra. A fal kifelé páraáteresztő és befelé vízálló marad. Az Ön házfala száraz marad, úgy hogy a hőcsere kifelé jelentősen csökken. Ezen kívül ez a réteg véd a savas esővel és a légszennyezéssel szemben.

Milyen falazat alkalmas az impregnálásra?

Tégla, mészhomoktégla, beton, műkő, gázbeton, terméskő és vakolat.

Mikor nem alkalmazható?

Azok a külső falak, amelyek egy diffúzió gátló festéssel (pl. olaj-műgyanta vagy diszperziós festékek) vannak ellátva vagy fénymázas téglából épültek nem alkalmasak az impregnálásra.
Az impregnálás előnyei – annak elkerülése, hogy a nedvesség behatoljon a falba- a szennyeződés megtapadás, algásodás, penész-és mohaképződés megakadályozása- fagykárok elkerülése- jobb szigetelési értékek a száraz falak hatására- a mésztartalmú – rozsda és só kicsapódások elkerülése. Impregnálás élettartama10 év garanciát adunk az impregnálásunkra.

Páraáteresztés és vízvédelem

A víztaszító impregnálás hatására a falazat kapilláris vízfelvétele eső és fröccsenő víz esetén majdnem nullára csökken. Ezáltal a (pára) áteresztés ellenére az alap víz taszítóvá válik.
iroda@pluimers.hu